Matematik

Figur 1 viser tegning af Halden station

14. april 2013 af thansendk (Slettet) - Niveau: C-niveau

hey.. 

 

Er sgu kørt fast  i spørgsmål b?.. nogen der kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af lvr34 (Slettet)

a)

Betragt at du har en retvinklet trekant, hvori du til vinklen A, kender den hosliggende og modstående katete, og anvend da

 

    tan(A) = mod / hos → A = tan-1(mod / hos)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Forlænger man AB ud over B, og CD ud over C, fremkommer en ligebenet trekant, hvis højde deler den i to kongruente retvinklede trekanter, der er ensvinklede med trekant ABH. Højden i denne ligebenede trekant er netop det stykke, hvormed tårnet ville have været højere. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2013 af Budsmoke

det bliver til en ny retvinklet trekant hvor du kan bruge sinusrelationer :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

I spm b) er der ingen grund til at bruge sinusrelationerne. Det drejer sig om ensvinklede trekanter. Det ukendte stykke h, hvormed tårnet ville være højere, findes af

h / 21 = 2 / 6,5

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2013 af Budsmoke

#4

ok :)

tak..

 


Svar #6
15. april 2013 af thansendk (Slettet)

Tak for hjælpe ! 


Skriv et svar til: Figur 1 viser tegning af Halden station

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.