Fysik

Kinetisk energi

16. april 2013 af EmilieBertelsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

En håndværkæer taber en hammer fra et stillads, der har en højde på 25 m over jorden. Hammeren vejer 1,5 kg.

a) Hvor stor er den kinetiske energi?

b) Med hvilken hastighed rammer hammeren jorden?

 

Jeg kan ikke finde en formel til a), da man hele tiden skal bruge hastigheden, v, hvilket jeg ikke har. til gengæld kan jeg ikke finde en formel hvor jeg kan indsætte mine " 25 m ".

HÅBER NOGLE KAN HJÆLPE!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2013 af Lone110 (Slettet)

a) Fty=m*g=1,5*9,82= 14,73Newton

g= tyngdeacceleration


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2013 af hesch (Slettet)

a + b)  Epot = m * g * h =

Ekin = ½ * m * v2

Forkort det fælles m ud i ligningen:

g * h = ½ * v2

I formlen er h = 25m

 


Skriv et svar til: Kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.