Matematik

Ligninger

17. april 2013 af joeMa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har altid haft problemer med ligninger. Håber I kan hjælpe??

 

1) Løs denne ligning med mellemregninger:

3(1-2x)= 8-4x

 

2) Find diskriminanten og samtlige løsninger til denne andengradsligning:


3x^2-x-4=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af 123434 (Slettet)

3-6x=8-4x

 


Svar #2
17. april 2013 af joeMa (Slettet)

hvordan fandt du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2013 af 123434 (Slettet)

ax^2+bx+c

D=b^2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2013 af 123434 (Slettet)

2# Du ganger ind i parentesen.

F.eks 5(2x+3)=5*2x+5*3=10x+15

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg tror, du skal læse lidt på andengradsligninger i din mat.-bog - for det er et temmelig sent tidspunkt i din skolegang, ikke at kunne behandle en andengradsligning.

- Og der er ALTID mindst en af slagsen med til eksamen . . . .

For din egen skyld   :-)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2013 af Lone110 (Slettet)

3+3(-2)x=8+(-4)x

3+(-6)x=8+(-4)x

3+(-6)x-(-4)x=8+(-4)x-(-4)x

3+(-2)x=8+(-4)x+4x

3+(-2)x=8

3+(-2)x-3=8-3

0+(-2)x=8-3

(-2)x=5

(-2)x/-2=5/-2

x=5/-2

x=-(5/2)

x=-2.5

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Start med at gange parentesen ud i første opgave.

Husk: Du skal altid gøre det samme på begge sider.

Eks. 

10 = 10

10 + 2 = 10 + 2 Her ligger jeg 2 til på begge sider.

12 = 12

12 / 6 = 12 / 6 Her dividere jeg med 6 på begge sider

2 = 2

2 * 2 = 2 * 2 her ganger jeg med 2 på begge sider.

4 = 4

4 * (1+2) = 4 * (1+2) Her ganger jeg med (1+2) på begge sider

4 * 3 = 4 * (1+2) Her har jeg regnet venstre parentes sammen.

12 = 4 * (1+2) her har jeg ganges 4 og 3 sammen på den venstre side.

12 = 4 + 8 Her gangede jeg i stedet 4 ind i højre parentes.

12 = 12

Som du kan se, så skal du gøre det samme på begge sider. Begge sider skal altid være lig med hinanden.


Svar #8
17. april 2013 af joeMa (Slettet)

Takker for svarene. Matematik har desværre aldrig været min stærke side.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Du kan nå det endnu - !


Svar #10
17. april 2013 af joeMa (Slettet)

Tak fordi du trror på mig Krabasken ;-)

 

nogle som kan hjælpe med opgave 2??


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Der er tale om en andengradsligning.

Se denne video:http://youtu.be/934Ldm7kbBk


Svar #12
17. april 2013 af joeMa (Slettet)

Har fået den til 2 løsninger, kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Ja. Det passer. Hvad fik du diskriminanten til?


Svar #14
17. april 2013 af joeMa (Slettet)

-2 og -1, følger jeg har gjort noget galt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Du kan vel ikke få diskriminanten til mere end et resultat?


Svar #16
17. april 2013 af joeMa (Slettet)

Hov, mener 41


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. april 2013 af Sapfort (Slettet)

#16

41?

Jeg har fået 49.

d = b- 4ac

d = (-1)2 - 4 * 3 * (-4) = 49


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Hvis det er dine løsninger, kan du selv gøre prøve i den oprindelige 2.-gradsligning.


Svar #19
17. april 2013 af joeMa (Slettet)

Må have blandet rundt med mine tal og damens tal på videoen.

 

Men så dvs.

-2+7/6=-0,8333333

-2- 7/6=-3,166667


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Der skal benyttes parenteser og den korrekte formel for rødderne:

x = (-b ± √d) / (2a) ,

x1 = (1 + 7) / (2·3) = 4/3

x2 = (1 -7) / (2·3) = -1


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.