Matematik

Ligninger

17. april 2013 af lemonkeeper (Slettet)

en kvaradiske firkant med sidelængden 10, har fået klippet et kvadradisk hul med sidelængden x.

x = 2

alt det udenom hullet bliver kaldt det gråområde 

 

 

Bestem et udtryk for arealet af det gråområde som funktion af x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af mathon

 

                                        Agrå = 102 - 22


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Som funktion af x er det så

Agrå = 102 - x2 = (10+x)·(10-x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2013 af Chrewe (Slettet)

#2 Jeg forstår ikke dit sidste udtryk:

(10+x)*(10-x) ? Hvorfor ikke nøjes med 102 - x2 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det sidste udtryk er en faktorisering af polynomiet, og det er da godt nok at skrive det 102 -x2 .


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.