Matematik

Brug for hjælp til at beregne arealet af M.

17. april 2013 af christinelarsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp.

To funktioner f og g er bestemt ved
                                      
                        f(x) = -x^2  + 4 x
og
                           g(x)=x.


Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal. Beregn arealet af M.

 

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligningen f(x) = g(x) . Løsningerne benyttes som grænserne i integralet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2013 af hbhans (Slettet)

Parablen skærer x-aksen i 0 og 4 og vender grenene nedad. Den anden kurve er vinkelhalveringslinien i første kvadrant. Så arealet bliver:

A(M) = ∫04(-x2 + 4x -x)dx = ∫04(-x2 + 3x)dx


Svar #3
17. april 2013 af christinelarsen1 (Slettet)

tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet   ;-)

Vedhæftet fil:000.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2013 af hbhans (Slettet)

# 2 og #4

Jeg har desværre lavet en fjollet fejl i #2. Grænserne for integralet skal være 0 og 3 og ikke 0 og 4 som påstået i #2. Jeg gjorde mig ikke den ulejlighed at afbilde problemt som i #4. UNDSKYLD!


Skriv et svar til: Brug for hjælp til at beregne arealet af M.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.