Matematik

Annuitets beregning forudbetaling

18. april 2013 af MONEYMAKER2200 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med en opgave vedrørende annuitets beregning og jeg er lidt i tvivl om hvilke formler man skal bruge.

Opgave lyder således:

En virksomhed der sælger udstyr har fremsendt et tilbud til sine kunder. Prisen for udstyret er 2,5 mio kr. (2500000) som skal betales over 36 måneder.

Spørgsmål 1.
Hvor stor skal de månedlige betalinger være, hvis virksomheden har oplyst at betalingen skal forrentes med en rente på 12 % p.a
Spørgsmål 2
Hvor store vil de månedsvise tilbagebetalinger være, hvis der er tale om forudbetaling.

Så kort sagt så har vi et lån på 2.5 mio, 12% rente pr år, og 36 måneder som lånet skal betales over.

Til spørgsmål 1 har jeg anvendt følgende formel:

y=g* (r/(1-(1+r)^-n )= som jeg får til at være 82,305.

Først har jeg beregnet den månedelig rente, som er r=(1+0,12)(1/12)-1=0,009488793

og dernæst indsat i ovenstående formel.

Men mit problem ligger i spørgsmål 2 med forudbetaling.

Hvordan foregår det og hvilken formel skal jeg anvende?

er det   (1-(1+r)^-N)/r * (1+r) ??

Jeg ville sætte stor pris hvis nogen gad og komme med en forklaring og nogle tal på så jeg kan se metoden.

Vedhæftet fil: studieportalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så trækker man en månedlig ydelse y1 fra grundbeløbet G og beregner den månedlige ydelse y2 ud fra 35 terminer i stedet. Der itereres indtil der er overensstemmelse mellem y1 og y2.


Svar #2
18. april 2013 af MONEYMAKER2200 (Slettet)

Så det vil sige:

2500000-82305 = 2417695

indsat i formel: y=g* (r/(1-(1+r)^-n )

 

2417695*(0,009488793/(1-(1+0,009488793)^-35) = 81505,5

 

sådan her?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men hvis man itererer fremgangsmåden nogle gange, stabiliseres det ved 81531,56kr.


Skriv et svar til: Annuitets beregning forudbetaling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.