Matematik

find x,y,z

10. oktober 2005 af sprit (Slettet)
(x+y)*(x+y+z)= 90
(y+z)*(x+y+z)= 105
(z+x)*(x+y+z)= 255

Jeg er helt tabt bag en lastvogn... hjælp mig i gang?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Og den skal vi nok hjælpe med...efter den 1. november.

Svar #2
10. oktober 2005 af sprit (Slettet)

Hvorfor først efter den 1. november?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Det er en præmieopgave fra www.mat.dk (hvilket du sikkert også godt ved). Så den må du selv løse, hvis du vil have chance for at vinde præmien.

Svar #4
10. oktober 2005 af sprit (Slettet)

Øh vi vik den af vores lærer, som sagde, at hvis vi havde tid kunne vi prøve at løse den. Vil bare imponere ham lidt, men det går vist ikke...

Svar #5
30. oktober 2005 af sprit (Slettet)

er der nogle der vil give mig løsningen nu?

Svar #6
30. oktober 2005 af sprit (Slettet)

eller skal jeg vente til d. 1?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2005 af mobz (Slettet)

Kunne vi få bare lige hjælp? Tilfører x,y og z reelle tal ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2005 af mobz (Slettet)

Har fundet ud af det..

Skriv til mig, hvis i vil have løsningen:

[email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

x,y,z er hele tal.

Svar #10
30. oktober 2005 af sprit (Slettet)

mobz, jeg vil gerne have løsningen, sender en mail til dig nu!

Svar #11
30. oktober 2005 af sprit (Slettet)

så... venter bare på svaret

Svar #12
30. oktober 2005 af sprit (Slettet)

har du sendt den?

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. oktober 2005 af mobz (Slettet)

Ja har sent den...

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg har givet hints til en tilsvarende opgave: Hvis det ikke er for sent, så kan jeg da informere dig om, at "tricket" er at opløse højresiden i primfaktorer. Herfra burde det vare en smal sag at løse opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Vær så artig:

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/elevkonkurrencer/maaned/loesning/2005-58.pdf

Til månedsopgaven i november skal jeg i al beskedenhed blot tilføje, at man kan løse opgaven som følger...

//Epsilon

Skriv et svar til: find x,y,z

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.