Fysik

Resistanse af kombination

19. april 2013 af CSSK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har regnet på resistansen i serie-og parallellkobling

Nu mangler jeg at finde resistansen til en kombination af disse

Mine resistorer er 3Ω, 5Ω og 10Ω. Det er vigtigt at bemærke hvilken resistor der sidder hvor.

Længst til venstre i kredsen er 3Ω, og 5Ω og 10Ω er parallelle. Jeg er ikke helt sikker på hvordan man teoretisk kommer frem til resistansen.

 

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Serie-parallellkrets-ny.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2013 af mathon

                                            


                                      R1 = 5Ω
                                      R2 = 10 Ω
                                      R3 = 3 Ω

       Erstatningsresistansen for R1 parallelt med R2
      
     Rp = (R1•R2) / (R1+R2) = ((5 Ω)•(10 Ω)) / ((5 Ω)+(10 Ω)) = (50 Ω2) / (15 Ω) = (10/3) Ω ≈ 3,3 Ω

               Rp og R3 er serieforbundet
hvorfor 
               den ydre modstand

                                                           Ry = Rp + R3 = (3,3 Ω) + (3 Ω) = 6,3 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2013 af peter lind

Adder R1 og R2 som parallel kobling med resultatet R4

Adder R3 og R4 serielt


Svar #3
19. april 2013 af CSSK (Slettet)

3Ω=R3

5Ω=R1

10Ω=R2

Jeg tænker Kirchhoff's lov når jeg ser forgreningen, spiller den ind her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2013 af Lone110 (Slettet)

RP=(5Ω•10Ω)/(5Ω+10Ω) = 3,333Ω

RP sider nu i serie med R3 så du kan bare ligge dem sammen

Rs=Rp+3Ω=6,333Ω


Svar #5
19. april 2013 af CSSK (Slettet)

Ok, tak for hurtige svar!


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2013 af hesch (Slettet)

1 / 5Ω + 1 / 10Ω =  1 / Rparallel

Rparallel = 3,333 Ω

Rtotal = Rparallel + 3Ω = 6,333 Ω


Skriv et svar til: Resistanse af kombination

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.