Matematik

Sæt to ligninger lig hinanden

19. april 2013 af Lausaxen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg ved godt hvordan man sætter to ligninger lig hinanden, men så dukkede dette tilfælde op, tror det er noget med at sætte den ene ligning ind i den anden? Jeg skal i hvert fald finde ud af, hvor de skærer hinanden...

 

f^(-1) (y)=(y+17,778)/0,556

 

 

y=0,556·x-17,778


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2013 af mette48 (Slettet)

f og f -1 er hinandensspejlbilleder i y=x

f og f -1 skærer hinanden når x=y

y=0,556·x-17,778  sætter x=y ind

y=0,556·y-17,778 trækker 0,556y fra

0,444y=17,778 deler med 0,444

y=40,04

skæring i (40,04 ; 40,04)

 

 


Svar #2
19. april 2013 af Lausaxen (Slettet)

Tak, der reddede du lige min fredag aften! :D


Skriv et svar til: Sæt to ligninger lig hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.