Matematik

HJÆLP! Konstanter a og b

19. april 2013 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi skal bestemme a og b, af en tredjegradspolynomium. Vi kender funktionen og dens lokale ekstremumpunkt. Hvad gør vi her?

Er fuldstændig på bar bund.. Har ikke haft lignende opgaver før.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2013 af SuneChr

f(x) = ax3 + bx2 + cx + d

f '(x) = 3ax2 + 2bx + c = 0

Indsæt alt, hvad der er kendt, i de to funktioner.

Vi har da to ligninger med to ubekendte, idet c og d formodentlig er bekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2013 af mette48 (Slettet)

Du sparer vel nok på oplysningerne.


Svar #3
19. april 2013 af 3bt (Slettet)


Svar #4
19. april 2013 af 3bt (Slettet)

Nej jeg kender hverken c eller d. Hvad gør jeg så herfra?

 

Hov Mette, havde ikke set du havde skrevet. Det gør jeg fordi, at folk har tendenser med at lave det for en. Selvom folk mener det godt, så får jeg bare intet ud af det..


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Først siger du, at du skal bestemme a og b

Senere siger du, at du heller ikke kender c og d

Kunne du ikke fortælle os, hvad det egentlig er, du kender ?

Og hvad det er, du skal finde.-   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2013 af mette48 (Slettet)

Nu trænger vi til en komplet opgavetekst.

Du kan jo starte med at skrive at du ikke er interesseret i et gennemregnet svar på opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det giver heller ikke mening at skrive i #0, at "vi kender funktionen". Hvis det er tilfældet, er funktionen jo allerede kendt.


Skriv et svar til: HJÆLP! Konstanter a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.