Fysik

Overgange fra et energiniveau til et andet

21. april 2013 af Maiizen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer!

Jeg er igang med en opgave i mate matik som driller lidt, derfor vil jeg høre om i ikke lige vil hjælpe.

Opgaven lyder som følgende:

For grundstoffet rubidium (Rb) har grundtilstanden (E1) for et neutralt atom energien -4,177 eV. Nulpunktet for energien er her valgt således at for en rubidium ion, for hvilken én elektron er lige netop blevet fjernet fra det neutrale atom, har energien nul.
De laveste tre exciterede tilstande i rubidium atomet har henholdsvis  energierne E2 = -2,585 eV, E3 = -1,218 eV og E4 = -0,981 eV.


I emissionsspektret fra rubidium observeres en blå spektrallinje med bølgelængden 419,7 nm.

d) Bestem for hvilken overgang i rubidium lys med denne bølgelængde udsendes.

er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af peter lind

Find energien af fotonen  af E= h*f = h*c/λ  h er Plancks konstant, c er lyshastigheden og λ er bølgelængden. Sammenlign denne med energiniveauerne


Svar #2
21. april 2013 af Maiizen (Slettet)

Okay kigger lige på det! mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2013 af mathon

den blå spektrallinje med bølgelængden 419,7 nm
har energien

                             Efoton = (1239,84 eV·nm) / (419,7 nm) = 2,954 eV

                      E3→1 = (-1,218 eV) - ( -4,177 eV ) = 2,959 eV         en lille forskel på grund af decimalafrunding


Skriv et svar til: Overgange fra et energiniveau til et andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.