Matematik

1 ligning, hjælp plz

11. oktober 2005 af simon2730 (Slettet)
jeg har svært ved denne ligning da jeg er en NØD! til dem;

x+2
6 + 7 =X

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, har du forsøgt at lave en brøk eller hvordan?

Svar #2
11. oktober 2005 af simon2730 (Slettet)

jaa...
gik bare ikk så godt, hehe

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis der står

(x+2)/(6+7)=x

kan du jo starte med at reducere nævneren og gange igennem med den, så du får gjort kål på brøken.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2005 af Mester_Bean (Slettet)

Det du har i nævneren kan du jo godt lægge sammen, altså 6+7 ....
Derefter kan du gange med (6+7) på begge sider af lighedstegnet, så du dermed "ophæver" brøken. Og så er det ellers bare at regne derudaf, ved at samle x'erne på den ene side samt tallene på den anden

Svar #5
11. oktober 2005 af simon2730 (Slettet)

men syv står uden for brøken!!

Svar #6
11. oktober 2005 af simon2730 (Slettet)

PIS!! havde ikk lig set at der stod -7 i stedet ... sry

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#6 Hvad er ligningen så?

((x+2)/6)-7=x

Svar #8
11. oktober 2005 af simon2730 (Slettet)

jaer :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. oktober 2005 af Mester_Bean (Slettet)

Jamen så ganger du bare med 6 på hver sin side af lighedstegnet (husk at gange det med hvert led)

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. oktober 2005 af valentine (Slettet)

det er lettere at addere med 7 først.

Svar #11
11. oktober 2005 af simon2730 (Slettet)

som sagt fatter jeg MINUS!!!!! kan i ikk bare skrive udregningen :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. oktober 2005 af valentine (Slettet)

det lærer du jo ikke noget af

Svar #13
11. oktober 2005 af simon2730 (Slettet)

kan godt være, men jeg fatter mere af en udregning end hvis jeg bar får det på skrevt! såeh...

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. oktober 2005 af valentine (Slettet)

hvad ville det første logiske skridt være?


Svar #15
11. oktober 2005 af simon2730 (Slettet)

kan jeg godt se... men jeg har ikk tid til at lære det her nu, det må jeg be' min ekstra-lærer om at hjælpe mig med, skal bar aflevere den her + nogle andre her i morgen

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. oktober 2005 af Mester_Bean (Slettet)

#15 - hvis du ikke kan finde ud af det, og du har ikke lige "tid"/lyst til at lære det her nu, hvor andre prøver at hjælpe dig - vil det så ikke være rimeligt at få 0 point få den opgave? :/

Brugbart svar (0)

Svar #17
11. oktober 2005 af valentine (Slettet)

okay. men få det lært. hvis du ikke lærer det nu, så bliver det meget sværere senere.

((x+2)/6)-7=x
<=>
(x+2)/6=x+7
<=>
x+2=6x+42
Herfra kan du godt selv.

Skriv et svar til: 1 ligning, hjælp plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.