Fysik

udregn pc til km

23. april 2013 af laramks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal lave en fysik aflevering (uden forsøg) 

Men er stødt på et problem, jeg ved ikke hvordan man omregner pc til Km 

fx: Afstand til stjernen Vega er 7,76 pc.   Omregn afstanden til km 

Men det er ikke det eneste. Vi har også om lys 

Den grønne (blå) linje i hydrogens linjespektrum har bølgelængden 486,13 nm.
- Beregn frekvensen og fotonenergien for denne linje

 

Jeg forstår ingenting af det..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af mathon

 

                                  1 pc = 30,857·1012 km

                                   7,76 pc = 7,76 • (30,857·1012 km) = 2,3945·1014 km


Svar #2
23. april 2013 af laramks (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af mathon

 

             frekvensen
                                      f = c / λ  = (2,99792·1017 nm/s) / (486,13 nm) = 6,167·1014  s-1 = 6,167·1014 Hz

            fotonenergien

                                     Efoton = h • f = (4,13567·10-15 eV·s) • (6,167·1014  s-1) = 2,55043 eV


Svar #4
23. april 2013 af laramks (Slettet)

Kan du forklare mig det? 

Jeg kan ikke se hvodan det hænger sammen


Skriv et svar til: udregn pc til km

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.