Matematik

Sandsynlighed og kombinatorik

23. april 2013 af Nielsen203 - Niveau: 9. klasse
Hej er der nogen som kan hjælpe mig så er i sød please jeg har nogen opgaver som jeg sidder med og er virkelige sværet jeg håber i vil hjælpe mig og tak på forhånd..

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af 123434 (Slettet)

1. På et pizzaria kan der vælges mellem 4 forretter, 27 pizzaer og 3 desserter. Hvor mange forskellige menuer af tre retter kan der laves?

4*27*3=324

 


Svar #2
23. april 2013 af Nielsen203

tak påforhånd min ven:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af 123434 (Slettet)

2. Til en klassediskussion skal der vælges 1 ordstyrer og 1 referent ud af klassens 24 elever. Hvor mange forskellige kombinationer er der?

24*23=552

4. Hvad er 5! 

5*4*3*2=120


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2013 af 123434 (Slettet)

2# Så lidt, min ven.


Svar #5
23. april 2013 af Nielsen203

tak du en god ven men min ven problemet er jeg kan ikke lave de her opgave jeg har prøvet jeg har siddet med dem cirka 1 time håber du vil hjælpe mig fordi jeg har dem lektier til imorgen du faktisk en meget en god ven tak påhånd :)

Svar #6
23. april 2013 af Nielsen203

Kære ven jeg ved godt du ikke har tid til mig men den eneste håber er dig der ikke nogen som der vil hjælp mig håber du vil den næste opgave er 3. I har lavet et lotteri i klassen og har solgt 100 lodsedler, der er mærket med tallene fra 00 til 99. hovedgevinsten – den eneste gevinst – findes ved at der fra en pose udtages to cifre. I posen ligger der ti sedler, der er mærket med cifrene 0 til 9. hvilken type udtagelse skal der laves ved lodtrækningen, for at den kan være entydig og retfærdig?

Svar #7
23. april 2013 af Nielsen203

håber i vil hjælpe mig venner

Svar #8
23. april 2013 af Nielsen203

please hjælpe mig vil i ikke nok

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2013 af Stats

Du burde kigge i din lærebog igen.. :) Siger det bare..

For mig ser det ud som om at du ikke har fulgt ordenlig med i timen, hvilket sparker dig selv i røven nu..
Man kan sige, at hvis vi laver dine lektier herinde nu, så vil du tænke; ''Fedt! lektierne er klaret.'' Men jeg tror så ikke at du vil kigge i din bog, for derefter at forstå hvordan vi er kommet frem til løsningerne..

siger det bare... 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #10
23. april 2013 af Nielsen203

jeg ved det jeg har fulgt med i timerne men det bare jeg har ikke fåret den rigtigt forklaring please hjælp mig jeg virkelige bruge for hjælp håber i vil.

Svar #11
23. april 2013 af Nielsen203

Slettet

Svar #12
23. april 2013 af Nielsen203

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. april 2013 af Stats

 

...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. april 2013 af hbhans (Slettet)

6) Den første repræsentant kan vælges på 20 måder.

    Når den første  repræsentant er valgt er der 19 personer tilbage, så den næste repræsentant kan vælges på 19 måder.

    Derfor kan de 2 repræsentanter vælges på 20*19 = 380 måder.

9) Et udfald af et terningkast på mindre end 4 betyder at terningen viser enten 1, 2 eller 3, dvs. 3 muligheder.

    Der er ialt 6 udfald, nemlig 1, 2, 3, 4, 5 eller 6.

    p(mindre end 4) bliver derfor 3/6 = 1/2

14) der er 2 udfald for den ene mønt og 2 udfald for den anden mønt; derfor er der 2*2 = 4 udfald for begge mønter på én gang.

      nemlig: {plat,plat}, {plat, krone}, {krone, plat}, {krone,krone}.

      Hvis man ikke kan kende forskel på de to mønter er der  kun 3 udfald, nemlig {plat,plat}, {krone, plat}, {krone,krone}.

Prøv at regne de andre opgaver efter samme melodi.


Skriv et svar til: Sandsynlighed og kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.