Fysik

udregning af effekt i mikro

23. april 2013 af LeftManatee (Slettet)

Hej!

Jeg har en opgave der lyder: Ved et bestemt tilfælde produceres 3 x 1026 fotoner per sekund. Hvor stor er mikroovnens effekt?

Jeg har allerede fundet frekvensen på 2,45 GHz, bølgelængde på 12,24 og en fotonenergi på 1.624350000*10^(-33).

Er der nogen der kan hjælpe mig? Jeg er lost!

Tusinde tak!

//Ida


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af mathon

 

                           P = (3·1026 s-1) • (h • f)

                           P = (3·1026 s-1) • ((6,63·10-34 J·s) • (2,45·109 s-1)) ≈ 487,3 W


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af Matkaj

Effekt er energi pr. tid og energien af en foton er E=h*f, se om ikke det kan hjælpe dig videre.


Skriv et svar til: udregning af effekt i mikro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.