Matematik

skæringspunktet mellem 2 potensfunktioner

24. april 2013 af Markha (Slettet)

Hej med jer. Jeg ved allerede godt hvordan man finde skæringspunktet mellem 2 lineær funktioner og 2 eksponentielle funktioner, men jeg ved ikke hvordan man finder skæringspunktet mellem 2 potensfunktioner. Jeg håber at i kan hjælpe mig.

f(x) = 7 · x^−0,8 og g(x) = 11 · x ^-2,1.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af peter lind

Du skal løse ligningen f(x) = g(x) Dette kan du gøre ved at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Svar #2
24. april 2013 af Markha (Slettet)

Kan man bruge Geogebra til at udrenge det? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2013 af peter lind

Det ved jeg ikke; men det er der ingen grund til at gøre. Resultatet bliver en meget simpel ligning


Svar #4
24. april 2013 af Markha (Slettet)

Jep, -.- 

 


Skriv et svar til: skæringspunktet mellem 2 potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.