Matematik

Andengradsligning - små 2 opgaver!

27. april 2013 af Mumi95 (Slettet)

Hej - vores klasse er lige gået igang med andengradsligning/polynomium og jeg har svært ved at udregne disse 2 og længtes efter hjælp - mange tak!!

 

1) x^2-3x+2=0

 

2) 2x^2-x+4=0


- Mange tak til dem, som vil hjælpe - på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2013 af hesch (Slettet)

1)    x2 - 3x +2 = Ax2 + Bx + C

Så  A=1,  B= -3,  C = 2

Indsæt A,B,C i formlen for løsning af 2.gradsligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2013 af ChemistryIsKey

     x2 - 3x + 2 = 0

Du finder diskriminanten ved

     d = b2 - 4ac = (-3)2 - 4 · 1 · 2 = 9 - 8 = 1

Da diskriminanten er positiv er der to løsninger til andengradsligningen (to x'er). Du finder disse ved

     x = (-b ± √d) / 2a = (-(-3) ± √1) / (2 · 1) = (3 ± 1) / 2  =>  x = 2   eller   x = 1

Prøv så selv med den anden :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af mathon

2)

              d < 0, hvoraf, du véd...


Svar #4
28. april 2013 af Mumi95 (Slettet)

#3

Hvis...

d = 0 -> 1 løsning

d = negativ -> ingen løsning


Skriv et svar til: Andengradsligning - små 2 opgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.