Matematik

Renter

28. april 2013 af LuloBz (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har lidt problemer med den her opgave:

Clara starter med en saldo på 42698 kr når hun er 15 år. Hun får 2% i rente og når hun er 21 år har hun en saldo på 48084,88 kr. Hvor stor skal rentefoden være for at saldoen på Claras konto er 50000 når hun fylder 21 år? 

Håber der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af trunzze

Fra hun er 15 til hun er 21 går der 6 år, så n=6. Og hun starter med 42698 (k0) og slutter med 50000 (kn)

Dvs.

kn = k0 * (1+r)n  ⇔ kn/k0 = (1+r)n n√(kn/k0) = 1+r ⇔ n√(kn/k0) - 1 = r

Så sætter du bare dine tal ind i formlen og isolrer:)

 

 


Svar #2
28. april 2013 af LuloBz (Slettet)

Tusind tak, det hjalp!


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.