Fysik

Bevægelse i lodret retning

28. april 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har fået flg. opgave, Og jeg har problemer med delopgave b:

Under en fodboldkamp diskuterer to tilskuere, hvilken fart fodbolden opnår ved et målspark. De beslutter at vurdere denne fart ved det næste målspark. Den ene tilskuer måler, at der går 2,9 s, fra fodbolden forlader målmandens fod, til fodbolden igen rammer jorden. Den anden tilskuer bestemmer den vandrette afstand mellem fodboldens startsted og nedslagssted til 60 m.


a) Beregn fodboldens middelhastighed i vandret retning.

Den har jeg fået til 21 m/s

Man kan få en mere nøjagtig værdi for den søgte begyndelsesfart ved også at tage hensyn til fodboldens bevægelse i lodret retning.


b) Bestem en mere nøjagtig værdi for fodboldens begyndelsesfart. Man kan se bort fra luftmodstanden.

For at beregne b) skal jeg kende hastigheden i lodret retning, med hvilken formel skal jeg beregne den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2013 af peter lind

I den lodrette retning gælder y=-½g*t2+v0y Når bolden kommer ned igen er y=0 og du kender tiden, så det giver en ligning til bestemmelse af v0y


Svar #2
28. april 2013 af mimok (Slettet)

Men er v_0y ikke hastigheden til t=0s?


Svar #3
28. april 2013 af mimok (Slettet)

Men jeg skal vel veregne vy?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2013 af peter lind

v0y er starthastigheden i den lodrette retning.


Svar #5
28. april 2013 af mimok (Slettet)

Men jeg skal vel bruge vy?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2013 af peter lind

Nej. Der spørges om begyndelsesfarten


Skriv et svar til: Bevægelse i lodret retning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.