Matematik

Bestemmelse af en parallel tangent mm.

28. april 2013 af cjullin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Funktionen er givet ved f(x)=3•x2-6•x+5.

a. Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med linjen med ligningen y=-12•x-9.

b. To linjer med ligningerne y=a•x+b og y=c•x+d står vinkelret på hinanden, når a•c=-1.
    Undersøg,om tangenten fra del c står vinkelret på linjen med ligningen y=(-1/2)•x+2.

Er der nogle, der kan hjælpe mig med disse? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af mathon

a)

              kræver
                                 f '(xo) = 6xo - 6 = -12


Svar #2
28. april 2013 af cjullin (Slettet)

Har netop selv regnet mig frem til a, men er stadig i tvivl om b. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Undersøg, om de to tangenters hældningskoefficienter a og c opfylder betingelsen a·c=-1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2013 af mette48 (Slettet)

Undersøg,om tangenten fra del c står vinkelret på linjen

Jeg kan ikke finde del c!


Svar #5
28. april 2013 af cjullin (Slettet)

Jeg er helt forvirret.

Hvordan skal jeg undersøge, om de opfylder betingelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Start med at bekræfte, at der menes tangenten i del a og ikke del c. Aflæs hældningskoefficienterne for de to tangenter, og undersøg, om produktet af de to hældningskoefficienter er lig med -1.


Svar #7
28. april 2013 af cjullin (Slettet)

#6

Nu bliver jeg helt i tvivl, hvad er del c?

Er virkelig på bar bund i den her opgave...


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Vi ved ikke hvad del c er. Det er dig, der omtaler en del c i teksten i #0 under spm. b.


Svar #9
28. april 2013 af cjullin (Slettet)

#8

Ja, det er jeg klar over, men det er sådan, det står forklaret i min opgaveformulering. Derfor undrer jeg mig også over, hvad det mon skal betyde.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Her er en skitse til at lette overblikket . . .

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Bestemmelse af en parallel tangent mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.