Matematik

Ligning

28. april 2013 af Chipsmand (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. 

Jeg har en opgave som lyder :

En parabel er givet ved ligningen f(x)= - 2x+ 8x -6
a) Bestem parablens skringspunkter med førsteaksen 

men ved ikke hvad jeg skal gøre...

 

håber der er nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs 2.-gradsligningen f(x) = 0 , dvs -2x2 +8x -6 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2013 af mette48 (Slettet)

f(x)= - 2x2 + 8x -6

skæringspunkterne med førsteaksen fås ved at sætte f(x) = 0

og løse den fremkomne ligning

0 = - 2x2 + 8x -6

ved at bruge løsningsformelen for en andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af Stats

Løsningen fås ved:

(-b ± √(b2-4ac )) / (2a)

Vi ser såfremt at hvis b2-4ac er negativ, findes der ingen reele rødder..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.