Matematik

2. gradsligniner og polynomier

29. april 2013 af sofieb123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Graften for et andengradspolynomium f(x) går gennem punkterne 

 

(3,0) (1,5) (-4,0) 

 

Angiv rødderne og bestem en regneforskrift for f(x) 

 

Nogen der kan regne den ud??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Du ved at der er maks 2 reelle rødder for et polynomium af grad 2.

du ved at punkterne (3,0) og (-4,0) siger noget om rødderne(find selv ud af hvad)

faktorisering af et polynomium er noget hvor man skriver:

f(x) = a(x-r1)(x-r2), så kan du finde a ved at sætte det punkt der ikke er rod ind endnu

og hvis du vil så gang paranteserne ud så du får udtrykket på formen f(x) = ax^2+bx+c


Svar #2
29. april 2013 af sofieb123 (Slettet)

Jeg forstår ikke dit svar.... Er dette svaret på opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2013 af PeterValberg

Et andengradspolynomium kan, når man kender røddderne r1 og r2, faktoriseres som:

f(x) = a(x - r1)(x - r2)

du har rødderne oplyst som følge af punkterne (3,0) og (-4,0)
det sidste punkt (1,5) kan bruges til at bestemme værdien for a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2013 af mette48 (Slettet)

Det er en beskrivelse af, hvordan du selv løser opgaven.

Start med at finde ud af hvilken betydning punkterne (3,0) og (-4,0) har i forbindelse med rødderne.

Det kan være en god hjælp at lave en skitse af andengrads funktionen f(x).


Skriv et svar til: 2. gradsligniner og polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.