Matematik

Matematik, har virkelig brug for hjælp!

29. april 2013 af christinewied (Slettet) - Niveau: C-niveau

En landmand har af et gødningsfirma fået tilsendt følgende reklame:

DYRT – MEN GODT

Reklamen knytter en sammenhæng mellem antallet af kilo gødning pr. hektar, x, og merudbyttet pr. ha i kr., f(x).

Gødningsfirmaet knytter sammenhængen i nedenstående funktion f.

f(x) = 1600 ·x1,3 , hvor 0 < x ≤ 20

a) Tegn det grafiske billede for funktionen f.
b) Aflæs merindtjeningen pr. ha ved anvendelse af 10 kg gødning.

Landmanden anvender gødningen som foreskrevet i reklamematerialet. Et år senere har han haft en merindtjening pr. ha på 6000 kr.

c) Hvor mange kg gødning har landmanden anvendt pr. ha?
d) Hvorfor er det nødvendigt med en øvre grænse på x?


Svar #1
29. april 2013 af christinewied (Slettet)

Har brug for hjælp med hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2013 af hbhans (Slettet)

a)  f(x) = 1600*x1.3 er en potensfunktion.

b)  f(10) = 1600* 101.3

c)  6000 = 1600* x1.3, find x

d)  Merudbyttet kan ikke blive uendeligt stort. Det bliver det hvis x→∞.


Skriv et svar til: Matematik, har virkelig brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.