Matematik

Fremskrivningsfakfor (tror jeg)

29. april 2013 af lglgmama (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kogetiden for et blødkogt æg afhænger af æggets vægt. Kogetiden kan beskrives ved formlen y = 18,2 x0,67, hvor x angiver æggets vægt og y angiver, hvor mange sek. ægget skal koges for at blive blødkogt.

Spg. Hvis et æg vejer 15 % mere end et andet æg, hvor mange procent længere tid skal det så koges for at blive blødkogt?

 

a= 15/100 +1 = 1,15

Fy = 1,150,67 - Kan det passe?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

(1,15^a-1)*100% →(1,15^0,67-1)*100%


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2013 af Eksperimentalfysikeren

#0

Ja.


Skriv et svar til: Fremskrivningsfakfor (tror jeg)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.