Matematik

Bestem integral

30. april 2013 af rie94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg skal bestemme integralet:
 

4x/2x^2+3

Jeg er nået så langt:
 

t=2x^2+3

 

dx=dt/4x

4x/t * dt/4x

 

Jeg kan ikke rigtigt finde ud af hvordan jeg skal finde frem til det endelige integrale herfra :(
Er godt klar over jeg skal bruge nogle af infinitesimalreglerne, kan bare slet ikke lige gennemskue hvilken og hvorfor..
Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af peter lind

du må mene 4x/(2x2+3) for ellers er det følgende noget vås.

med t = 2x2+3  dt = 4xdx får du  ∫(2x3+3)-1*4xdx = ∫t-1dt =


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2014 af Kigger (Slettet)

Hvor får du \int (2x^{3}+3) hvorfor er det i 3? og ikke i 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2014 af peter lind

det er en tastefejl


Skriv et svar til: Bestem integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.