Matematik

Formel for Gini-Koefficienten

30. april 2013 af Mathjæ (Slettet) - Niveau: A-niveau

God eftermiddag allesammen :-)

Jeg er blevet i tvivl om hvordan man skal gøre rede for trapezsummen som er givet ved (jeg kan dog godt finde ud af at bruge formlen :) ). 

Gt = 1 - ∑(n/k=1) * (x- xk-1)*(yk + yk-1

NB: n står over sumtegnet mens "k=1" står under

 

Derudover står der at hvis Lorenz-kurvens regneforskrift, L(x), er kendt, kan arealet under kurven i

stedet beregnes med et bestemt integral. Gør rede for, hvorfor Ginikoefficienten kan beregnes med formlen:

 

G=1-2 ∫(1/0) L(x) dx

 

Hvordan kan man find en Lorenz-kurves regneforskrift?

På forhånd tusind tak for eventuelle svar

:-)

 

 

 

 

 

(


Svar #1
30. april 2013 af Mathjæ (Slettet)

Det er noget med at L(x)  skal bruges til at finde stamfunktionen og dermed arealet under Lorenz-kurven men er tvivl om hvordan L(x) findes?


Skriv et svar til: Formel for Gini-Koefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.