Matematik

vektor

30. april 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har følgende to opgaver, som jeg har prøvet at løse men er usikker på om det er rigtigt løst. 

Opgave 1

bemstem k så parallelogrammets areal bliver 8, når

vektor a = (k2, k) og vektor b = (2,3)

 k2 * 3 - k * 2 = 8

3k2- 2k = 8

1 k2= 8

k2= 8/1

k2= 8 

k = √8 = 2,82

 

Opgave 2

Bestem tallet k således, at arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne er 20. Lav en illustration af situationen. 

vektor a = (7, k-4) og vektor b = (-1,k) 

7k - 4k = 20

3k = 20 

k = 20 / 3

k = 6,6

 

På forhånd tak. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af PeterValberg

1)

Du "går galt i byen" her:

 

3k2- 2k = 8

1 k2= 8         du kan ikke subtrahere 2k fra 3k2

--------------

Du skal løse denne andengradsligning i k:

3k2- 2k = 8

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

hvordan gør jeg det??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af PeterValberg

vektor a = (7, k-4) og vektor b = (-1,k) 

det(a,b) = 20
7k + k - 4 = 20
8k = 24
k = 3

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2013 af Avatar1301 (Slettet)

opgave 1 er sat rigtig op, men det ser opgave 2 ikke ud til at være. Efter min mening skal du bare bruge samme fremgangsmåde, som i opgave 1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2013 af PeterValberg

#2 du kan da løse en andengradsligning, ikke ?

videolink [ TRYK HER ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
30. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

er der nogen som kan vise mig udregningsproces for opgave 1 og 2, så jeg forstår det.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2013 af PeterValberg

opgave 2 er vist i #3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
30. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

i opgave 2, hvordan kan det give - 4, da man ganger -1 med -4 og dermed bliver det +4???


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2013 af PeterValberg

det(a,b) = 20
7·k - (k-4)(-1) =20
7k - (-k+4) = 20
7k + k - 4 = 20
8k = 24
k = 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
30. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

hvordan udregner jeg så opgave 1??


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2013 af PeterValberg

 

Opgave 1

bemstem k så parallelogrammets areal bliver 8, når

vektor a = (k2, k) og vektor b = (2,3)

 k2 * 3 - k * 2 = 8

3k2- 2k = 8

Hertil er det rigtigt.....løs nu andengradsligningen og du har din(e) værdi(er) for k

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
30. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

er det denne formel jeg skal bruge  d = b2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. april 2013 af PeterValberg

ja, det er .... har du set videoen ?  [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
30. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

bliver det så

32-4*2 = 8

32-8 = 8

32= 16 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. april 2013 af PeterValberg

Ved omskrivning af andengradsligningen, får du:

3k2- 2k - 8 = 0

hvor d = (-2)2 - 4·3·(-8) = 100

k = (-(-2)±√(100))/(2·3) = (2±10)/6   ⇔   k = -4/3   ∨    k = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.