Matematik

Bestem højde af tårn

01. maj 2013 af Purløg (Slettet) - Niveau: C-niveau

http://i39.tinypic.com/345il9j.png <--- Klik!

Hvordan er det nu lige at jeg bestemmer højden af et tårn udfra følgende oplysninger?

Glædelig 1. Maj!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte de to retvinklede trekanter, eller man kan se på den stumpvinklede trekant, hvor man kender alle tre vinkler og en side. Man kan så benytte sinusrelationerne til at bestemme de manglende sider, og dermed kan højden bestemmes til sidst.

Tegningen er i øvrigt ikke vinkeltro.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

tan(60gr.) = h / x
 

tan(45gr.) = h
 

2 ligninger - 2 ubekendte (x og h)

;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2013 af peter lind

Brug at tangens til en vinkelt i en retvinklet trekant er modstående katete delt med hosliggende katete.  Kald længden af den hosliggende katete for den med vinklen 60º. det giver 2 ligninger med de 2 ubekendte x og højden


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Med de rette ligninger skulle det gå:

tan(60º) = √3 = h / x

tan(45º) = 1 = h / (x + 31)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2013 af mathon

 

                                      tan(60º) • tan(45º)
                                h = ----------------------- • (31 m)
                                      tan(60º) - tan(45º)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

UPS!

Rettelse til # 2

tan(60gr.) = h / x
 

tan(45gr.) = h /(x+31)


Skriv et svar til: Bestem højde af tårn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.