Matematik

En ligning...

12. oktober 2005 af Chick (Slettet)
Hejza..

Jeg har brug for hjælp til denne ligning:

(x-3)^2-(x-2)^2

efter at have kigget på ligningen nogle gange, er jeg blevet i tvivl om hvorvidt jeg skal ophæve den sidste
parentes eller ej?

Og i så fald, hvordan er det så lige jeg gør??

Jeg vil meget gerne have en uddybende forklaring på løsningen af ligningen, så jeg kan løse ligninger af samme art næste gang...

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Dette er ikke en ligning. Mener du

(x-3)^2-(x-2)^2 = 0

eller er der tale om et udtryk, der ønskes reduceret ?

Det eneste der kan siges ligenu er at

(x-3)^2-(x-2)^2 = -2x+5

Svar #2
12. oktober 2005 af Chick (Slettet)

oh.. sorry.. jepz.. skal reduceres mest muligt.. flovt!

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

(x-3)^2-(x-2)^2 =
(x^2-2x*3+9)-(x^2-2x*2)=

..fortsæt evt. herfra...

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2005 af fixer (Slettet)

#3 Ups, konstantleddet i sidste kvadratform skal også kvadreres.

(x-3)^2-(x-2)^2 =
(x^2-2x*3+9)-(x^2-2x*2+4)=

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#4

Ja.. Ups..

(x-3)^2-(x-2)^2=
(x^2-2*x*3+3^2)-(x^2-2*x*2+2^2)=
(x^2-2x*3+9)-(x^2-2x*2+4)=
(x^2-6x+9)-(x^2-4x+4)

Sådan her istedet... :D

Svar #6
12. oktober 2005 af Chick (Slettet)

Oki takker for hjælpen.. men lige et sidste spørgsmål..
skal jeg ikke også samle de sidste 2 parenteser?

Skriv et svar til: En ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.