Matematik

3D: Ligning for plan

03. maj 2013 af Solvejens (Slettet) - Niveau: A-niveau

En plan rummer punkterne B = (- 1, 3, 8), C = (0, 7, 0) og D = (1, 1, 1).

Beregn en ligning for planen gennem disse tre punkter.

 

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2013 af PeterValberg

Som en normalvektor til planen kan du benytte krydsproduktet mellem fx vektor BC og vektor BD

[ LINK ]

 Vælg nu et kendt punkt i planen og opstil ligningen [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

#1

Skal jeg regne krydsproduktet ud for BÅDE vektor BC og vektor BD, eller?

Krydsprodukt BC = - 56, 0, 7

Krydsprodukt BD = - 5, 9, - 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2013 af PeterValberg

nej, nej, du misforstår

du skal bestemme vektor BC og vektor BD (altså koordinaterne til dem).

derefter bestemmer du krydsproduktet for disse to vektorer (en mulig normalvektor for planen) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
03. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

Ja, det har du helt ret i. Har regnet den ud nu. :-)

Tak for din store hjælp!


Skriv et svar til: 3D: Ligning for plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.