Matematik

Bestem t, så vektorene er ortogonale og parallelle

04. maj 2013 af AiWa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har problemer med at løse denne opgave. Har prøvet med en tideligere lignende opgave, men desværre fik jeg ikke det rgtige resultat.

Spørgsmålet lyder:

I et koordinatssytem er to vektorer givet ved        

a = t+1 over 2t

b = 3 over 4

 

Bestem t, så vektorene a og b er parallele og derefter så de er ortogonale.

 

Jeg ved at for at de skal være ortogonale, så er a * b = 0

Og for et de skal være ortogonale, så har jeg denne formel: det(a;b) 

 

Er der en som kunne hjælpe mig i gang? eller hvis det ikke er til meget besvær, lave et eksempel med adnre tal :)

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2013 af PeterValberg

Ortogonale vektorer [ LINK ]

Parallelle vektorer [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. maj 2013 af AiWa (Slettet)

#1


Tak for linkene! Men nu er problemet at jeg selv skal bestemme t. Jeg ved ikke helt hvordan dette skal gøres...


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2013 af PeterValberg

ab  ⇔  a·b = 0

3·(t+1) + 4·2t = 0
3t +3 + 8t = 0
11t = -3
t = -3/11

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
04. maj 2013 af AiWa (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem t, så vektorene er ortogonale og parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.