Fysik

Watt pr. sekund er?

04. maj 2013 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen. Jeg er kommet i tvivl om hvad jeg har udregnet når man får et resultat i watt pr. sekund. I et forsøg brugte vi et wattmeter, hvor vi fik resultatet i watt pr. sekund (Ws). Er dette effekten jeg har målt, eller er det energien?  Mvh. Signe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2013 af SuneChr

Du mener sikkert

1 W = 1 J/s

1 J = 1 W·s

Joule er arbejde, energi

Watt er effekt, arbejde pr. tidsenhed


Svar #2
04. maj 2013 af zuku (Slettet)

I orden. Jeg skal altså have omregnet mine 455,5 Ws/Wh til effekt. Dette gør jeg ved at sige P=E/t. Dvs: P=455,5 J/260 sekunder = 1,752 watt. Dette resultat giver ingen mening i mit hoved, da effekten er meget lille. I vores forsøg, der omhandler "opvarmning af vand", brugte vi en elkedel til at opvarme vandet. Vi brugte et wattmeter, der blev indstillet til at måle watt pr. sekund. Da temperaturen var noget op på 87,9 grader, havde vi brugt 455,5 Ws/Wh. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2013 af SuneChr

p Watt  opvarmer  vandet i 260 sek.

Energiforbrug = 260·p  Ws = 260·p  J

Det wattmeter, du nævner, er formodentlig indrettet, så det viser en konstant effekt på p Watt.

Jeg ved ikke, hvad der menes med Ws/Wh.

Jeg tolker det som 455,5 W  der arbejder i 260 sek. Det giver et arbejde eller energi på 455,5·260 J

En el-kande til alm. husholdning forbruger typisk 2200 W .


Svar #4
04. maj 2013 af zuku (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu, tak for jeres venlighed til at besvare mit indlæg :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2013 af hesch (Slettet)

W/s = dW/dt = ændingen af Watt pr. sek.


Skriv et svar til: Watt pr. sekund er?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.