Matematik

Andengradsligning: Bestem k

05. maj 2013 af Solvejens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem tallet k, så andensgradsligningen  2x2 - 3x + k = 0   har netop én løsning.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af mette48 (Slettet)

2x2 - 3x + k = 0

find d og sæt den lig 0

isoler k


Svar #2
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

Så jeg skal bruge formlen for diskriminanten d:   d = b2 - 4ac / 2a   ???

Men hvad er c så? k står jo på c's plads...


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2013 af mette48 (Slettet)

så skriver du det på cc plads i formelen for d

husk parentes om tælleren


Svar #4
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

d = - 3 - (4 · 2 · k) / 2 · 2  =  - 9 - (8 · k) / 4  =  - 2,25 - 2k  =  - 2k = 0   ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2013 af over9000 (Slettet)

d = -3^2 - 4*2*k = 0 <=> 8k = 9 <=> 9/8 =k 

medmindre der er noget jeg har overset, hvilket nok ikke er helt usandsynligt 


Svar #6
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

# 5

Har du ikke glemt at dividere med 2 · 2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2013 af over9000 (Slettet)

øh, okay. Flere ting:

formlen for diskriminanten er:

d = b2  -  4*a*c

jeg ved ikke, hvor du har den anden formel fra. Det er nok en du sidder og finder frem fra hukommelsen, fordi den er en blanding af flere forskellige formler. 

og når man har et tal som står i anden, f.eks. -3så står der i virkeligheden -3*-3 og minus gange minus giver plus, dvs. det giver 9.

 


Svar #8
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

Jeg er kommet til at blande to formler sammen, sorry!

Men jeg får resultatet til at være:   k = 9 / - 8


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2013 af over9000 (Slettet)

før mig lige igennem dine forskellige trin 


Svar #10
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

d = - 32 - 4 · 2 · k = 0
d = 9 - 8 · k = 0
- 8 · k / - 8 = 9 / -8
k = 9 / - 8


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2013 af over9000 (Slettet)

det er også rigtigt nok. Begge løsninger er ok. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. maj 2013 af mette48 (Slettet)

2x2 - 3x + k = 0

d=(-3)2-4*2*k

9-8k=0

9=8k

k=9/8


Skriv et svar til: Andengradsligning: Bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.