Matematik

På figuren ses en skitse af en bro i USA

05. maj 2013 af Mikkel1210 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg så denne delvist er blevet besvaret én gang, dog ville jeg blive glad for en udybning: Opgaven lyder:  På figuren ses en skitse af en bro i USA. Broens bue er parabelformet med en spændvidde på 320 feet og en buehøjde på 120 feet, som vist på tegningen ovenfor. 

a) Indlæg i figuren i et passende koordinatsystem, og bestem en ligning for den parabel, der følger broens bue. 

 

Som nævnt er dette delvist blevet besvaret allerede, men i min opgaveformulering er der yderligere tilføjet (Jeg bruger TI-Nspire) at jeg skal bruge faktorisering og QuadReg. Det er her jeg bliver lidt lost, så hvis nogen kan oplyse mig, ville det være meget værdsat :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2013 af SuneChr

De to grene af parablen skærer x-aksen i (- 160 ; 0) og (160 ; 0).

Toppunktet er (0 ; 120)

Ligningen kan da skrives

y = a·(x + 160)·(x - 160)

Beregn a ved indsætte x = 0  og  y = 120


Svar #2
05. maj 2013 af Mikkel1210 (Slettet)

Takker for svaret. Har fundet en ligning der passer. 
Men det er stadig en torn i øjet på mig, hvad der menes med, at der skal bruges faktorisering og ordren QuadReg i opgaven...


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven løses let i hånden. Man benytter faktorisering ved at benytte, at rødderne er kendte.


Svar #4
06. maj 2013 af Mikkel1210 (Slettet)

#3 Ja, men når nu opgaven er en del som skal regnes med hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2016 af lindenskov1 (Slettet)

hvordan fandt tu ligningen der passede til? Jeg forstår ikke helt hvordan det her fungerer


Skriv et svar til: På figuren ses en skitse af en bro i USA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.