Matematik

Simpel ligning

05. maj 2013 af pixlki (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal løse følgende ligning:

9253 = 7300,42 * (1 + x)^4

..men jeg er i tvivl om hvordan jeg får hævet parentesen med den ubekendte i.

Kan nogen forklare fremgangsmåden af løsningen skridt for skridt? Tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

hæve parentesen for

 

    9253 = 7300,42 · (1 + x)4

    9253 / 7300,24 = (1 + x)4

    4√(9253 / 7300,24) = 1 + x


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2013 af SuneChr

# 1  For at rette evt. misforståelse med de 4 foran rodtegnet, som ikke er en faktor, har vi

          eller


Skriv et svar til: Simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.