Matematik

"2 ligninger, 2 ubekendte

06. maj 2013 af Yawnz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Nogen der ved hvordan man løser denne ligning?

-6x-2y=-6 

-3x+7y=-3

 

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt lige store koefficienters metode, eller substitutionsmetoden. Læs om det i din bog.


Svar #2
06. maj 2013 af Yawnz (Slettet)

jeg har benyttet mange metoder, men ingen giver et ordentlig resultat, når jeg regner efter


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ved "et ordentligt resultat"?

Gang Ligning 2 med -2 og læg ligningerne sammen; løs den resultarende ligning i y, og bestem så x til sidst.

Gør prøve til sidst med den fundne løsning.


Svar #4
06. maj 2013 af Yawnz (Slettet)

når jeg tilsætter de resulterende x og y, for jeg ikke de samme tal, som ligningerne er lig med


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Måske mener du, at du ved at gøre prøve ikke finder, at ligningerne er opfyldt af din fundne løsning? Hvis det er tilfældet, er din fundne løsning ikke korrekt.

Prøv at benytte metoden angivet i #3.


Svar #6
06. maj 2013 af Yawnz (Slettet)

det virker ikke


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg kan fortælle dig, at metoden virker. Prøv at vise, hvad du har gjort.


Svar #8
06. maj 2013 af Yawnz (Slettet)

(-2)*(-3x) * (-2)*(7y) = (-2)*(-3)

6x*-7y = 6

6x*-7y -(-6x+2y) = 6-6

-7y-2y =0

-9y = 0

y = -9

 

-6x*2y=-6

-6x*2*-9 =-6

-6x*-18 =-6

-6x = -6+18

-6x =12

x= -2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

I linie 2 glemmer du at gange +7y med -2 , så derfor går det galt.

I:             -6x -2y = -6

II · (-2):    6x -14y = 6
------------------------------
I + II·(-2):  0x -16y = 0

Prøv nu selv at fortsætte.

Det er også forkert, når du fra ligningen -9y = 0 , når frem til at y = -9 .


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal også være mere omhyggelig med ikke at benytte gangetegn (*), når der menes plus (+) eller minus (-) .


Svar #11
06. maj 2013 af Yawnz (Slettet)

tusind tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: "2 ligninger, 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.