Matematik

ligninger

08. maj 2013 af Jessen133 (Slettet) - Niveau: C-niveau

-4(5-9t) -6t =13-10t

Ved ikke hvordan jeg skal gå til den, har ikke arbejdet med ligninger i et stykke tid. 

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af mathon

 

                       Gang ind i parentesen:

                                 -4(5-9t) - 6t =13 -10t

                                 (-20 + 36t) - 6t =13 -10t

                       Hæv parentesen:

                                 -20 + 36t - 6t =13 -10t

                       Reducer på venstre side:

                                 -20 + 30t =13 -10t

                       Adder 20 på begge sider:

                                 30t = 33 -10t

                       Adder 10t på begge sider:

                                 40t = 33

                       Divider med 40 på begge sider:

                                 t = 33/40


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2013 af placebo321 (Slettet)

-20+36t-6t = 13-10t

-20+30t = 13-10t

-33=-40t

33=40t

t=33/40


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.