Matematik

hjælp med 2 ligninger

09. maj 2013 af Annaaaaaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

1-(8-q)=4q+3(3q-6)

 

8+4s=7s-2(14-3s)

Ved slet ikke hvordan jeg skal udregne disse to ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af peter lind

Første ligning. venstre side hæv parentesen. Husk at når du hæver en parentes med negativ fortegn, skal du skifte fortegn på indmaden. Højre side gang parentesen ud. Dernæst flyt alt med q over på den ene side resten på den anden side af lighedstegnet.

Anden ligning: gang parentesen ud. Flyt dernæst alle led med s over på den ene side og resten på den anden side


Svar #2
09. maj 2013 af Annaaaaaaa (Slettet)

Har prøvet mig frem med den anden ligning, men den giver 6/28 og det er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at vise din fremgangsmåde her.


Svar #4
09. maj 2013 af Annaaaaaaa (Slettet)

mente 5/36**

8+4s=7s-2(14-3s)

8+4s=7s-2*(14-3s)

-28+6s-7s=8+4s

-28+1s=8+45

1s+4s=5s

36=5s

s= 5/36


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kommer du fra denne linie

8+4s=7s-2*(14-3s)

til den næste

-28+6s-7s=8+4s   ?

Det er simpelthen for kreativt. Du skifter uden videre fortegn på leddet 7s

I næste linie siger du så, at 6s - 7s er lig med 1s . , og på højre side bliver 8+4s til 8+45 ??

Det ser alt for tilfældigt ud.


Svar #6
09. maj 2013 af Annaaaaaaa (Slettet)

Hvordan skal det ellers se ud, er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Gå videre fra

8+4s = 7s-2*(14-3s)

ved at gange ind i parentesen

8 + 4s = 7s -28 + 6s .

Isoler nu led med s på den ene side, og rene tal på den anden side.


Svar #8
09. maj 2013 af Annaaaaaaa (Slettet)

8+4s=7s-2(14-3s)

8+4s=7s-2*(14-3s)

(-2*14=-28)

(-2*3=-6)

-28+6s-7s=8+4s

-28+1s=8+4s

-28+8 = - 20

1s+4s=5s

-20= 5s

s = 20/5


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2013 af umolich

Der er stadig noget galt i din 5. linje. Jeg tror det forvirrer dig når du bytter om på rækkefølgen, så lad os holde tingene på den samme side af lighedstegnet :-) Husk forresten at der står -3s og ikke bare 3s. Altså bliver det -2 * -3 = 6.

8+4s=7s-2*(14-3s)

=>

8+4s=7s-28+6s

Prøv at forsætte herfra så :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2013 af 123434 (Slettet)

1-(8-q)=4q+3(3q-6)

1-8+q=4q+9q-18       (-)(-) 

-7+q=13q-18

11+q=13q

11=12q

q=11/12

 

 

 

 


Skriv et svar til: hjælp med 2 ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.