Matematik

Separation af de variable (Eksempel)

09. maj 2013 af Woodbrook (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude.

Vi har jo formlen for Separation af de variable

∫1/g(y)dy=∫h(x)dx+x

Jeg vil lige vide om dette her er rigtig udregnet som eksempel hvordan man benytter formlen:

 vi har differentialligningen:

dy/dx=e(-2y) (x+1)

Separation af de variabl

g(y)=1/e(-2y) =e2y                 

h(x)=x+1

Stamfunktion til dem:

G(y)=1/2·e2y

H(x)=1/2 x2+x

Ligningen bliver nu til:

1/2 e(2·y)=1/2 x2+x+c

y=1/2·ln·?(x2+2·x+2·c)

Og dette er funktionen til differentialligningen. 

 

Håber i kan hjælpe mig :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af peter lind

Man vil normalt erstatte de 2c med c. Det er jo blot en konstant. Ellers er det godt nok


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2013 af Euroman28

ja løsning bliver

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den løsning er ikke korrekt. Trådstarters egen løsning i #0 er korrekt:

y(x) = (1/2)·ln(x2 + 2x + c)


Skriv et svar til: Separation af de variable (Eksempel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.