Matematik

Bestem ligninger for de 2 skibes sejllinjer og deres vinkel med vandret....

10. maj 2013 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle :)

Jeg kan ikke finde ud af om hvordan jeg skal starte med det der opgave.

Spørgsmålet er:

“Et sømærke er anbragt i koordinatpunktet (x, y) = (0,0) . Skib A befinder sig på en position (80,80) og skib B på en position (40,100).

To byer er placeret på linjen med ligningen x=0 i punkterne (0,50) og (0,-30), byerne kalder vi hhv. P og Q.
Alle koordinater er angivet i sømil (1 sømil = 1852m. 1knob=1sømil/time)
Skib A sejler mod byen P og skib B sejler mod byen Q. A sejler med en hastighed på 15knob og skib B sejler med en hastighed på 12 knob. Begge skibes sejllinjer kan betragtes som rette linjer.“

også skal jeg finde ligningerne for de to skibes sejllinjer og deres vinkel med vandret..

 

Håber i kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2013 af hippo746 (Slettet)

Prøv lige at tegne det ind i et koordinatsystem så er det ikke så uoverskueligt

Afstanden mellem skib A og by P kan skrives som l = √(x1a-x1p)2+(y1a-y1p)2

og vinklen med vandret er 

α = arctan((y1a-y1p)/(x1a-x1p)

hvis du nu gør det tilsvarende med skib B og by Q og husker at projicering på vandret og lodret sker med hhv. cos og sin til α så kan du opskrive en ligning for skibets position mellem by P og skibet. Det sammen med skib B og by Q. Du har jo skibenes hastighed opgivet

God fornøjelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2013 af Singlefyren (Slettet)

Skib A sejler fra punkt (80,80) til (0,50)

Skib B sejler fra punkt (40,100) til (0,-30)

er det nemmere nu? Tegn det evt.

Vinklerne fås ved at benytte tegne en 'Pythagoras'. Man går 1 ud og hældningen op.

tanV = hældning/1


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skibenes hastigheder er uden betydning for bestemmelsen af ligningerne for de to skibes sejllinier. Vinklerne med vandret kan bekvemt findes ud fra de to sejlliniers hældningskoefficienter. Udtrykket "vinklen med vandret" er her et lidt misvisende udtryk. Der menes sikkert liniernes vinkel med x-aksen.


Svar #4
11. maj 2013 af Jessies (Slettet)

Jeg har tegnet den og har fundet vinklerne ;)


Svar #5
11. maj 2013 af Jessies (Slettet)

Hvad så med hvis jeg skal finde koordinaterne for sejl linjeners skæringspunkt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Løs ligningssystemet bestående af ligningerne for de to skibes sejllinier.


Skriv et svar til: Bestem ligninger for de 2 skibes sejllinjer og deres vinkel med vandret....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.