Kemi
Gas
Er er der nogen, der kan være behjælpelige med nedenstående opgave:
Når 2 mol af en ideal gas ved 330 K og 3,50 atm underkastes en isotherm kompression, aftager gassens entropi med 25,0 JK-1. Beregn trykken af gassen efter denne kompression.
Svar #1
12. maj 2013 af mathon
isotherm kompression
n • R • T = 5487,58 J
p1•V1 = p2•V2
p2/p1 = V1/V2
ΔQ = (25,0 J/K) • (330 K) = nRT•(1/V)dV
(8250 J) = nRT • V1∫V2(1/V)dV = (5487,58 J) • ln(V2/V1)
ln(V2/V1) = (8250 J) / (5487,58 J) = 1,5039
V2/V1 = e1,5039
V1/V2 = (p2/p1) = e-1,5039 = 0,2224
p2 = 0,2224 • p1 = 0,2224 • (3,50 atm) = 0,78 atm
Svar #3
12. maj 2013 af fysiskbb (Slettet)
hmmm i min facitliste står der, at det skal give p = 15.7atm
Svar #4
12. maj 2013 af mathon
#1
rettelse af foregnsfejl:
isotherm kompression
n • R • T = 5487,58 J
p1•V1 = p2•V2
p2/p1 = V1/V2
ΔQ = -(25,0 J/K) • (330 K) = nRT•(1/V)dV
-(8250 J) = nRT • V1∫V2(1/V)dV = (5487,58 J) • ln(V2/V1)
ln(V2/V1) = -(8250 J) / (5487,58 J) = -1,5039
V2/V1 = e-1,5039
V1/V2 = (p2/p1) = e1,5039 = 4,4992
p2 = 4,4992 • p1 = 4,4992 • (3,50 atm) = 15,74 atm
Svar #5
12. maj 2013 af fysiskbb (Slettet)
Jeg har svært ved at forstå fremgangsmåde
hvorfor siger du n • R • T = 5487,58 J
for at finde energien?
Svar #6
12. maj 2013 af mathon
Gibbs frie energi kan beregnes for en kemisk reaktion.
I den aktuelle opgave undergår den ideale gas ingen kemisk forandring.
Blot ændres de fysiske betingelser - p og V under kompressionen - for den ideale gas.
Svar #7
12. maj 2013 af mathon
"...aftager gassens entropi med 25,0 J·K-1"
hvilket med en temperatur på 330 K betyder,
at gassens entropi aftager samlet
med
(25,0 J·K -1) • (330 K) = 8250 J
fra begyndelsesenergien
n • R • T = 5487,58 J
Svar #8
12. maj 2013 af fysiskbb (Slettet)
#6
Gibbs frie energi kan beregnes for en kemisk reaktion.
I den aktuelle opgave undergår den ideale gas ingen kemisk forandring.
Blot ændres de fysiske betingelser - p og V under kompressionen - for den ideale gas.
så man kan intet beregne her???
Skriv et svar til: Gas
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
