Matematik

ligninger for linje

12. maj 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: B-niveau

En ret linje  går gennem punktet 3; 4. En anden ret linje   går gennem punktet −1; 12. Linjerne 
og   skærer hinanden i et punkt der har koordinaterne !2; 3
1.  Bestem ligninger for  og 
2.  Bestem den spidse vinkel mellem linjerne  og  .
En cirkel " har centrum i punktet ! og radius 4√2
3.  Opskriv ligningen for cirklen ".
4.  Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem linjen  og cirklen ".

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Det var da en ordentlig gang sjusk du leverer der.

Læs opgaven så grundigt, at du i det mindste ved hvad der står i den. Så er der også mulighed for at du selv han løse noget af opgaven. Lav i det mindste en tegning afpunkter,  linier og cirkel


Svar #2
12. maj 2013 af Massou (Slettet)

En ret linje l går gennem punktet  P3; 4. En anden ret linje  Q går gennem punktet −1; 12. Linjerne l
og   skærer hinanden i et punkt der har koordinaterne S 2; 3

Jeg vil bare vide hvordan jeg kan bestemme ligniger for l og m.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Har du ikke lært hvordan man skriver koordinaterne til et punkt?

Aflæs liniens hældning på din tegning. Det gøres ved at strte et sted på linien, gå eet felt til højre og derefte gå lodret op eller ned til linien igen. Det stykke du går op er hældningen a (hvis du går ned er a negativ.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2013 af Stats

Et punkt P=(3,4) er på en linje som skære en anden linje i S=(2,3)

Find hældningskoefficienten a = (y2-y1) / (x2-x1) , og skæring med y aksen b= y - ax

Derved finder du funktionen for linje l.

Q finder du ved at gøre det samme som i ovenstående

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: ligninger for linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.