Kemi

Opgave

13. maj 2013 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan løser jeg følgende opgave?

Beregn pH for 0,100 M ammoniakvand?


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Nu det længe siden, men vi kan da lige prøve :)

NH3 er en svag base:        

             pOH = (1/2)·(pKb - log(cb)) = (1/2)·(4,75 - log(0,0100)) = 3,4

Temperatur på 25ºC

             pH = 14 - 3,4 = 10,6


Svar #2
13. maj 2013 af 1234radioen (Slettet)

Mange tusind tak ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

25 oC:

pKb(NH3) = 4,75


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.