Fysik

En januar dag!

13. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem densiteten af mættet vanddamp en kold januardag, hvor temp er 2celcius 

Jeg skal bruge formlen Rho = (M*p)/(R*T)

Hvordan finder jeg tryk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af peter lind

Regn med 1 atm tryk. Det svarer så vidt jeg husker til 1013 mbar


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Rho=(M*p)/(R*T)

Denne formel kan også bruges p=M/R*p/T

hvor

M er molmassen der har en gennemsnitlig værdi på 29g/mol for luft.

R er gaskonstanten. = 8,314.510 J/mol·K

p er trykket 1 atm = 101325 Pa

T er den absolutte temperatur i K = 2celcius = 275.15 kelvin

Så er det vel bare at regne!


Svar #3
13. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

#1
Du går ud fra det er atm, men hvordan ved du det? 
#2 
Overrated svar, vidste godt det, men læs li igen :I)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2013 af mathon

 

    1 atm = 101325 Pa = 101325 N/m2


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Nå nå easy easy, brug idealgasligning til at finde det rette tryk ved 2celcius!


Skriv et svar til: En januar dag!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.