Matematik

Funktioner

14. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Jeg prøver lige igen med hensyn til den vedhæftet fil!

Vedhæftet fil: dgd.pdf

Svar #1
14. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Så virker det!


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2013 af PeterValberg

Det er B :-)

idet f(2) = 0

for 0<x<1 er f(x) < 0 

B er dermed den eneste, der "passer"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Hvorfra ved du at f(2)=0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2013 af PeterValberg

Grafen B skærer x-aksen i punktet (2,0) altså hvor x = 2
og det sprang lige i øjnene, at f(2) = 0 når man ser forskriften:

indsætter du x = 2 får du:

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
14. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Når på den måde! men hvorfor skal svaret give 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2013 af PeterValberg

forbi når y = f(2) = 0 betyder det at grafen for den pågældende funktion skærer x-aksen
og de viste grafers evnetuelle skæringspunkter med x-aksen er med til at give dig en
idé om, hvilken graf, der passer til forskriften

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
14. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

hm. er ikke helt med hvad du mener.. kan du måske forklare det på en mere simpelt måde? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2013 af PeterValberg

Hvis du kigger på graf B, så skærer den x-aksen i punktet (2,0), - det gør graf D også.

xgMT7.jpg

Hvis graf B (eller for den sags skyld graf D) skal være graf for den opgivne forskrift,
så skal punktet (2,0) "passe ind i" forskriften, - derfor kontrollerer jeg, om f(2) = 0
for hvis det er opfyldt, så er enten B eller D graf for f(x), dermed er det ikke graf A og C, der
er graf for f(x), da ingen af disse går gennem (2,0).

Hvis punktet (2,0) ikke passer ind i forskriften, så ligger punktet (2,0) ikke på grafen
for f(x) og derfor er graf B og D "dømt ude" :-)

Tilbage er nu at afgøre, om der er B eller D, der er den rigtige graf :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
14. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Arg nu er jeg med! 
- men hvordan afgøre man så om det er B eller D? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2013 af PeterValberg

Graf B < 0 (negativ) i intervallet 0<x<2

Graf D < 0 i intervallet 0<x<0,5  og graf D > 0 i intervallet 0,5<x<2

forskriften f(x) < 0 i hele intervallet 0<x<2 derfor er det B, der er graf for f(x)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
14. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Og lige en ting til. Hvorfor er det lige punkter (2.0)? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. maj 2013 af PeterValberg

Fordi to af de fre mulige grafer (B og D) går gennem punktet (2,0)
hvis punktet (2,0) opfylder f(x) - altså f(2) = 0 så er det enten B eller D
der er grafen for f(x), - du har dermed udelukket to af de fire mulige.
En hurtig måde at minimere de mulige løsninger på, - derfor checker
jeg det først.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
14. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Okay. Tusind tak! 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.