Debat

Kan man klage over mundlig årskarakter?

16. maj 2013 af CeciliaPedersen (Slettet)
Jeg har her i slutningen af 3.g fået 4, som årskarakter i religion C. Dette er jeg ret utilfreds med, da jeg er forberedt til alle timer, samt siger noget og følger med hver dag. Jeg føler mig uretfærdigt bedømt, da dem som jeg har arbejdet i grupper med har fået højere karakter, selvom det altid er mig som har lavet det hele eller ihvert fald det meste. I andre fag har jeg kun fået over middelmådige karakter, da jeg går meget op i skolen. Derfor kommer det meget bag på mig, da jeg et mindst lige så aktiv i religionstimen, som jeg er i de andre fag. Derudover har jeg aldrig følt at hun kunne lide mig og tager det derfor personligt. Når jeg spurgte indtil karakteren, siger hun at det er jeg svært at vide hvad alle kan. Men det kan da ikke passe at bare fordi hun har svært ved at bedømme mig (åbenbart ikke alle andre, som er tilfredse med deres karakter), så skal hele mit gennemsnit trækkes ned.
Derfor ville jeg høre om nogen ved om man kan klage over en mundtlig årskarakter, da det jo er supersværy for rektor og andre at bedømme sagen. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af Jerslev

#0: Det er meget svært at få ændret en standpunktskarakter (og dermed også årskarakter) - især hvis der er tale om en mundtlig karakter, da det i sidste ende jo trods alt er ord mod ord.

Det er selvfølgelig muligt for dig at klage over din undervisers bedømmelse, men tag en snak med din lærer om det først. Formalia for klager plejer at være følgende:

Klager skal indleveres skriftligt til rektor senest 14 dage efter den karakter, du vil klage over, er offentliggjort. Rektor tager så stilling til klagen derfra.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Lyder som i måske er kommet lidt forket ind på hinanden eller din lærer måske bare overser dig. Men jeg ved i hvert fald det er svært at klage over en mundtlige karaktere, for det er jo dit ord mod din læres. Men kan du måske ikke få arrangeret et møde med hende igen og få snakket det ordentligt igennem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2013 af hesch (Slettet)

Tja, jeg kender det godt. Jeg havde en geografilærer, der nærmest konstant var syg. Resten af klassen fik 8 elller 9, og jeg fik så 6. Jeg spurgte ham så hvordan ahn kunne give forskellige karakterer, når han stort set aldrig var der, svaret var nærmest et skuldertræk.

Men hvis du ikke vil læse videre til teolog, så glæd dig over at det var religion det gik ud over, og kom videre. Rigtig mange videregående uddannelser skeler ikke til hvilken karakter du har fået i religion.

Du kan bede om et møde på rektors kontor med deltagelse af din lærer, der så her må redegøre for hvad der menes med: det er svært at vide hvad alle kan, for hvorfor er det egentligt svært ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2013 af Yang (Slettet)

Hvis man "har svært at vide hvad alle kan" og hvis man har "svært ved at bedømme" en elev, burde man nok ikke være gymnasielærer. Det viser jo, hvor inkompetent læreren er.

Jeg ved godt, der er elever, der ofte føler sig uretfærdigt behandlet og måske overvurderer sig selv. Men der er med garanti også tilfælde, hvor det går den anden vej - altså hvor fejlen er hos læreren, og det synes jeg absolut ikke er okay. Som gymnasielærer har man et ansvar og pligt. Ens ungdomsuddannelse er ens adgangsbillet til elevernes drømmestudium.

Som jeg har skrevet før til en anden, vil jeg til enhver tid anbefale folk at klage. Det kan godt være det bliver en lærers ord mod elevs ord "konflikt", men hvad har du at tabe?

I øvrigt har jeg set klagesager, hvor jeg ikke mente at klagen var berettiget, men stadigvæk gik igennem. Det handler også om, hvordan du taler din sag.  

Men.. (man skal jo passe på med at lyde for optimistisk) Det er jo ikke sikkert, at klagen går igennem, og sådan er systemet altså desværre... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2013 af JJ-cool (Slettet)

jeg synes, man skal pasase meget på på dette forum med at generalisere og mistænkeliggøre lærere. der er seævfølgelig brådne kar alle vegne, også blandt lærere men så sandelig også blandt elever. Synes man skal lade være med at mistænkeligøre en hel lærerstand. 99,9% går et kæmpearbejde for at fatslægge den "rigtige" karakter, men mange elever snyder, og fedter sig ind, faker osv, så det kan være meget svært at gennemskue en elevs reelle standspunktprøver er vel i sidste instans det reelleste  udgangspunkt


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. maj 2013 af 123434

Hvis gym var 100% eksamenskarakterer slap man for det problem. Min opfattelse er, at lærere ikke bare lægger vægt på faglighed, også aktivitet, indsigt og interesse i pågældende fag.


Skriv et svar til: Kan man klage over mundlig årskarakter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.