Matematik

vinkel

16. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

vil nogen være sød og hjælp mig, til at løs C i opgaven?

 

opgaven:

på figuren ses en model af et ottekantet skur indtegnet i et koordinatsystem. koordinatsættene til nogle af tagets  hjørner er angivet på figuren 

 

T(0,0,520)

A(400,0,200)

B(280,280,200)

C(0,400,200)

 

a) bestem en ligning for den plan, der indeholder tagfladen ABT.

ta= a-t : ( 0-400,0-0,520-200) = (400,0,-320)

tb= b-t: (0-280,0-280,520-200) = (280,280, -320)

krydsprodukt= (89600, 38400,112000)

Plan: 89600(x-0)+38400(y-0) 112000(z-520)= 0

 

b) bestem afstanden fra O(0,0,0) til planen:

12x+28y+35z=18200

dist(O,p)= l 12*0+28*0+35*0-18200 l / √ 12^2 + 28^2 + 35^2 

= 18200*√ 2153 / 2153 

 

c) bestem vinklen mellem tagfladerne ABT og BCT:

     ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af PeterValberg

c) beregn vinklen mellem normalvektorerne for de planer, der henholdsvis
indeholder fladen ABT og fladen BCT

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

tak, men jeg har prøvet mange gang, men kan stadigvæk ikke løs den, kan du vis mig hvordan man gør hvis det er muligt for dig ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2013 af peter lind

Du har jo i spørgsmål a fundet en normalvektor n1 til planen ABT. På samme måde finder du en normalvektor n2 til BCT. Der gælder så n1·n2 = |n1||n2|cos(v) hvor v er den søgte vinkel.

Tip: Der er ingen grund til at beholde de mange cifre. Hvis du har en normalvektor vil normalvektoren divideret med et eller andet tal også være en normalvektor. Normalvektoren i spørgsmål a kan divideres med 100 og for den sags skyld også 400. og muligvis også med andre tal. (Jeg har forudsat at du fortrækker heltal ellers kan du helt sikkert gøre dem endnu mindre)


Skriv et svar til: vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.