Matematik

Skæringspunkter mellem cirkel og linje

19. maj 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder: Bestem koordinaterne til eventuelle skæringspunkter mellem cirkelen, c og linjen, m når: c: x^2 + y^2 -8x + 2y = 8 og m: x - 7y + 14 = 0.  Jeg isolerer så x i linjens ligning og sætter dette ind på x's plads i cirkelens ligning. Skæringspunkterne skal iflg. facitlisten være (0,2) og (7,3), men jeg kan ikke få x-værdierne 0 og 7. Vil en eller anden skrive det op, så jeg får det rigtige resultat? Jeg forstår ikke hvad der går galt!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2013 af mathon

begynd med at kvadratkomplettere

                                        (7y-14)2 + y2 - 8(7y-14) + 2y = 8            som reduceres
    til
                                        y2 - 5y + 6 = 0

                                                y1 = 2      y2 = 3

                                                x1 = 7•2 - 14 = 0       x2 = 7•3 - 14 = 7

   skæringspunkter
                                                S1 = (0,2)           S1 = (7,3)


Svar #2
19. maj 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet)

#1 Tusind tak for hjælpen. Jeg forstår ikke hvorfor det ikke hedder 50y2 ,men y2  ooooo 


begynd med at kvadratkomplettere

                                        (7y-14)2 + y2 - 8(7y-14) + 2y = 8            som reduceres
    til
                                        y2 - 5y + 6 = 0

                                                y1 = 2      y2 = 3

                                                x1 = 7•2 - 14 = 0       x2 = 7•3 - 14 = 7

   skæringspunkter
                                                S1 = (0,2)           S1 = (7,3)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2013 af mathon

 

                                       50y2 - 250y + 300 = 0                 divideres med 50 på begge sider

                                       y2 - 5y + 6 = 0

 


Svar #4
19. maj 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet)

Undskyld hvis jeg spørger dumt, men skal man altid dividere med tallet foran den som er opløftet i 2. potens som her hvor man divierer med 50? Og gør man det fordi tallene skal være så lave som muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af mathon

 

         For at det skulle være nemmest muligt for dig at regne videre på.

         Regner du kun CAS, er det jo ligemeget.


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.