Matematik

Løsning af eksponentiel funktion

16. oktober 2005 af Norn (Slettet)
Givet er funktionen:
e^(2x) - 8e^x + 15 = 0

Nu har jeg kæmpet med denne for længe til at at det stadig er sjovt! Så jeg håber at nogen herinde kunne lurer den. Man skal isolere x. Facit, ifølge min lommeregner, er x=ln(3) og x=ln(5).

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2005 af Peden (Slettet)

Er e^x * e^x ikke lig med e^(2x) ?

I så fald kan du vel regne den som en skjult andengradsligning....

Svar #2
16. oktober 2005 af Norn (Slettet)

Hmm... En skjult andengradsligning... Det lyder spændende! Det prøver jeg.

Tak tak

Svar #3
16. oktober 2005 af Norn (Slettet)

Hmm... En skjult andengradsligning... Det lyder spændende! Det prøver jeg.

Tak tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2005 af Duffy

e^(2x) - 8e^x + 15 = 0


(e^x)^2 - 8(e^x) + 15 = 0 , [sæt e^x = t]


t^2 - 8t + 15 = 0


(t-3)*(t-5) = 0


t = 3 v t = 5


e^x = 3 v e^x = 5


ln(e^x) = ln3 v ln(e^x) = ln5


xln(e) = ln3 v xln(e) = ln5


x = ln3 v x = ln5



Duffy

Svar #5
17. oktober 2005 af Norn (Slettet)

Yeps... Det var også hvad jeg kom frem til!

Tak igen!

Skriv et svar til: Løsning af eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.