Matematik
Matematik A stx 2013 24 maj opgave 3 og 5
Hej kloge matematik mennesker
Jeg sidder med matematik A stx uden hjælpemidler og kan ikke finde ud af opgave 3 og 5
hvis nogen af jer, der kan finde ud af dem, vil i så ikke skrive hurtigst muligt da jeg selv skal op til matematik rimelig snart
opgaverne ligger under denne link
http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130524_1stx131-MAT_A.ashx
Svar #1
27. maj 2013 af peter lind
Opgave 3: a negativ betyder at grenene vender nedad. c negativ betyder at grafen skærer y aksen under x-aksen. Diskriminanten negativ betyder at grafen ikke skærer x-aksen. Hældningskoefficient positiv betyder at funktionen er voksende i punktet
opgave 5: Vis at f'(x) > 0 for alle x
Svar #2
27. maj 2013 af KM94 (Slettet)
hej peter lind tak for svaret
opgave 3: er det så graf D, da den er voksende i skæringspunktet med andenaksen
opgave 5: f'(x) er e^x+7, e^x i alle x værdier +7 vil være over nul, og dermed vil funktionen være voksende
kan man gører rede for den på den måde
Svar #5
28. maj 2013 af peter09 (Slettet)
er der andre måder hvorpå opgave 5 kan løses? monotoniforhold?
Svar #6
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#5
Nej. Man viser, at f(x) er en voksende funktion ved at vise, at f '(x) > 0 for alle x. Funktionen ex er positiv for alle x, og lægger man 7 til, er resultatet stadig positivt for alle x.
Svar #7
28. maj 2013 af KM94 (Slettet)
opgave 1: er resultatet ikke 3p^2+q^"
opgave 2: a=0,33 eller 1/3 b= -3
opgave 4: 20,25 men tænker at det er et alt for stort areal, så vil lige skrive hvordan jeg har regnet den ud
f(x):=-x^3+9x
[-x^4/4+9*x^2/2] også sætter jeg 3 ind på x plads og 0 også trækker dem fra hinanden
[3^4/4+9*3^2/2] - [0^4/4+9*0^2]=20,25-0=20,25
opgave 5: vil skæringspunkter ikke være (4,15,-4,15) og (10,15,-10,15)
Svar #8
24. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)
#7
1: korrekt
2: Forkert. a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (10-4) / (5-3) = 6/2 = 3 ; b = 4 - 3·3 = -5 ; ligning er y = 3x - 5 .
4: Korrekt: A(M) = 0∫3 (-x3 + 9x) dx = [ -x4/4 + (9/2)x2 ]30 = (9/2)·32 - 34/4 = (81/2) - (81/4) = 81/4 = 20,25 .
Opg 5 6: Forkert. Cirkelligning: x2 + y2 = 2 ; liniens param.: x = 3+t , y = -(3+t) , indsat i cirkelligning:
(3+t)2 + (3+t)2 = 2 , dvs.
(3+t)2 = 1 eller
3+t = 1 ∨ 3+t = -1 , dvs
t = -2 ∨ t = -4 ,
hvorfor skæringspunkternes koordinatsæt er (1 ; -1) og (-1 ; 1) .
Dine skæringspunkter har afstande hhv. 4,15·√2 og 10,15·√2 fra cirklens centrum (0;0) og kan derfor ikke ligge på cirklen gennem (0;0) med radius √2 .
Skriv et svar til: Matematik A stx 2013 24 maj opgave 3 og 5
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
